Пређи на главни садржај

 https://www.kurir.rs/zabava/zena/9675186/kako-da-palacinke-budu-mekane

RECEPT

Kako da palačinke budu mekane: Više nikada neće ispasti žilave i debele ako dodate 1 neobičan sastojak

Komentariši
profimedia0308782669.jpg
Foto: Profimedia

Uz nekoliko profesionalnih trikova palačinke će biti savršene.

Slušaj vest01:32

Mada deluje da ih je lako napraviti, mnogima palačinkene budu najbolje kada ih ispeku – ili su žilave, ili debele, gnjecave... Zato vam otkrivamo trikove koje koriste profesionalni kuvari. Pomoću njih će vam palačinke biti savršene.

1. PRAVILO 

Bilo da pravite palačinke po receptu ili iz glave, od ukupne količine brašna koju ste pripremili za palačinke oduzmite dve kašike i umesto njih dodajte dve kašike skrobnog brašna (gustina).

2. PRAVILO

Pre nego što umešate u brašno u sve ostale sastojke obavezno ga prosejte kroz sito.

profimedia0336324200.jpg
Palačinke Foto: Profimedia

3. PRAVILO

Upotrebite sodu bikarbonu koja će vam pomoći da ispečene palačinke budu mekane. Ali nemojte preterati, biće dovoljno pola kašičice.

4. PRAVILO

Ako koristite sodu bikarbonu u receptu za palačinke, obavezno je prosejte zajedno sa brašnom pre nego što dodate ostale sastojke.

5. PRAVILO

U smesu za palačinke narendajte koru limuna, pomorandže ili mandarine, daće im poseban ukus i miris!

(Kurir.rs/Najžena)

Коментари

Популарни постови са овог блога