https://www.rtk.rs/155748/ucenicima-osnovnih-i-srednjih-skola-urucene-vidovdanske-nagrade-i-priznanja/

Učenicima osnovnih i srednjih škola uručene Vidovdanske nagrade i priznanja

Učenicima osnovnih i srednjih škola uručene Vidovdanske nagrade i priznanja

Grad Kruševac je u okviru obeležavanja Vidovdaskih svečanosti nagradio najbolje osnovce i srednjoškolce diplomama, knjigama, novčanim nagradama i vidovdanskim karticama koje su namenjene za besplatno praćenje programskih sadržaja ustanova u kulturi i Sportskog centra Kruševac i to 160 učenika koji su osvojili ukupno 166 nagrada, od kojih su 157 pojedinačne, a 9 ekipne nagrade.

Pre dodele ovih prestižnih priznanja prisutnima se obratila  gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović poručujići da je nagrađeni ono najbolje što Grad Kruševac ima  i požele im da tako nastave i u budućem školovanju, uz nagrade i diplome.

Pomoćnica gradonačelnice za društvene delatnosti Jelena Todorović uručila je nagrade učenicima srednjih škola, a programu su prisustvovali i načeknik Rasinskog upravnog okruga Ivan Anđelć, zamenici gradonačelnice, direktori javnih preduzeća i ustanova.

Inače, novčane nagrade dodeljuju se u skladu sa Pravilnikom o stipendiranju i nagrađivanju učenika i studenata Grada Kruševca, za pojedince novčani iznos je 15 hiljada dinara, a za one koji su se takmičili ekipno 8 hiljada.

Svi učenici na poklon su dobili knjigu „Kulturna istorija Srba“, autora Jovana Deretića.

Коментари

Популарни постови са овог блога