https://www.rtk.rs/153821/za-subvencioniranje-poljoprivredne-proizvodnje-na-podrucju-grada-krusevca-opredeljeno-63-miliona-dinara/

Za subvencioniranje poljoprivredne proizvodnje na području grada Kruševca opredeljeno 63 miliona dinara

Za subvencioniranje poljoprivredne proizvodnje na području grada Kruševca opredeljeno 63 miliona dinara

Za subvencioniranje poljoprivredne proivodnje ukupno je ove godine na području grada Kruševca opredeljeno 63 miliona dinara.

Najaktuelnija mera kod poljoprivrednih proizvožača i ove kao i prethodnih godine je ulaganje u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava.

Za ovu godinu prvi konkurs je raspisan i realizovan, dok će drugi biti rsapisan u septembru. Zbog klimatskih promena sve traženija je i mera osiguranje useva i plodova, ističe pomoćnik gradonačelnice za poljoprivredu Marko Knežević. Ove godine 5 miliona dinara opredeljeno je i za protivgrdanu zaštitu što je za milion dinara više nego prethodne.

I kad je u pitanju govedarstvo, stavaruju se povoljniji uslovi. Da bi poljoprivredni proizvođač ostvario pravo na subvencije potrebno je da ima registrovano gazdinstvo i da se bavi određenom delatnošču.

Detaljnije informacije, tokom čitve godine, poljoprivrednici mogu dobiti u kancelarijama 26 i 61 gradske uprave Kruševac, koja kontinuirano radi na podršci poljoprivrednim proizvođačima.

Коментари

Популарни постови са овог блога