https://www.rtk.rs/151920/moravski-koridor-deonica-pojate-makresane-ukljucenja-i-iskljucenja/

MORAVSKI KORIDOR – deonica Pojate-Makrešane: Uključenja i isključenja

MORAVSKI KORIDOR – deonica Pojate-Makrešane: Uključenja i isključenja

Nakon svečanog otvaranja Poddeonice 1 i 2 “Moravskog koridora” Pojate – Makrešane, koja je u subotu otvorena u prisustvu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, u večernjim satima su i prvi automobili, kamioni, autobusi prošli novim auto-putem.

Radi se o Poddeonici dužine 16.8 kilometara, a vozači koji putuju iz pravca Kruševca se ka “Moravskom koridoru” uključuju na “Jasičkoj petlji” i voze u pravcu Makrešana, gde se zatim uključuju na auto-put. Vozači iz Ćićevca i Varvarina, koji putuju prema Kruševcu, Nišu ili Beogradu, na “Moravski koridor” se uključuju na petlji između ove dve opštine. Iz pravca auto-puta Beograd – Niš, nakon naplatne rampe u Pojatu, vozači se direktno uključuju na Poddeonicu “Moravskog koridora.

Podsećamo i  da teretna vozila koja se isključuju sa auto-puta Beograd – Niš, silazeći kod Pojata, a kreću se u pravcu Blaca i Brusa, treba da sa auto puta izađu na izlazu za Ćićevac i da dalji put ka Kruševcu nastave starim putem, preko kružnog toka Makrešane. Kada se iz pravca Brusa i Blaca kreću preko Kruševca prema auto-putu Niš – Beograd, treba da idu takođe preko strarog puta za Ćićevac, sve do Ćićevca, a na auto-put moraju da se uključe na petlji Ćićevac – Varvarin, jer im je blokiran ulaz na naplatnu rampu u Pojatu.

Radi se o privremenoj meri, do izgradnje prve naplatne rampe za izlaz sa “Moravskog koridora”, a izmena režima tranzitnog saobraćaja odnosi se na teretna vozila preko 12 tona ukupne nosivosti.

Коментари

Популарни постови са овог блога