https://www.rtk.rs/149820/u-narodnom-muzeju-odrzano-vece-zavicajne-istorije-posveceno-istrazivackom-radu-hronicara-milosa-d-stojadinivica/

U Narodnom muzeju održano Veče zavičajne istorije posvećeno istraživačkom radu hroničara Miloša D. Stojadinovića

U Narodnom muzeju održano Veče zavičajne istorije posvećeno istraživačkom radu hroničara Miloša D. Stojadinovića

Sinoć je u kruševačkom Narodnom muzeju priređeno Veče zavičajne istorije pod naslovom „U vremenu starog Kruševca“, posvećeno istraživačkom radu hroničara Miloša D. Stojadinovića.

Miloš Stojadinović je, po profesiji, inženjer elektrotehnike i računarstva, ali pre svega zaljubljenik u zavičajnu istoriju. Istražuje je već punu deceniju, koliko traje i njegova popularna Fejsbuk stranica „U vremenu starog Kruševca“, a u međuvremenu je objavio i knjige „Pasjak“, „Dnevnici iz Velikog rata“ i „KŠ u Velikom ratu“ (sa Slobodanom Nikolićem). Baveći se digitalizacijom kulturnog nasleđa Kruševca, sakupio je hiljade starih fotografija, tekstova i filmskih zapisa, a njegova najnovija knjiga, predstavljena sinoć, je „Zanimljiva Čarapanija“, sa izborom tesktova stare srpske štampe o Kruševcu objavljnih između 1849. i 1940. godine. O svemu tome su, u punoj Velikoj sali Narodnog muzeja, govorili  istoričar Milan Milošević, hroničar Andrija Šošiš i novinar Slavoljub Marković, urednik Stojadinovićene „Zanimljive Čarapanije“, kao i sam autor.

Sav prihod od prodaje nove knjige Miloša Stojadinovića namenjen je u humanitarne svrhe, za sigurniji korak sugrađanke Katarine Arsić.

Коментари

Популарни постови са овог блога