https://www.rtk.rs/148033/zapazen-nastup-specijalne-bolnice-ribarska-banja-na-44-medjunarodnom-sajmu-turizma-u-beogradu/

Zapažen nastup Specijalne bolnice Ribarska Banja na 44. Međunarodnom Sajmu turizma u Beogradu

Zapažen nastup Specijalne bolnice Ribarska Banja na 44. Međunarodnom Sajmu turizma u Beogradu

Na 44. Međunarodnom Sajmu turizma i 18-om Sajmu ugostiteljstva i opeme za ugostiteljstvo Specijalna bolnica Ribarska Banja imala je kao i prethodnih godina zapažen nastup.

Štand su posećivali i oni koji su bili pacijenti ili gosti Banje i potencijalni gosti, naglašavju iz marketing službe ove zdravstvene ustanove. Po rečima PR-a  Specijalne bolnice Ribarska Banja Vesne Mitrović Savić kapaciteti su preko cele godine popunjeni više od 90  odsto, a poslednjih godina sve je veći broj inostranih gostiju.

Posećanja radi iz Specijalne bolnice Ribarska banja ističu da ovo banjsko lečičište  datira  još iz 4. veka – iz doba Rimljana,  sa 6 termalnih izvora.  Sama Ribarska banja je malo naselje ušuškano na obroncima planine Jastrebac, a od  Kruševca je udaljena oko 34 kilometara. Za nastanak imena, vezuje se priča po kojoj su  ribari za kneza Lazara u Ribarskoj reci  pecali ribu, najčešće pastrmku, koja se danas može degustirati u restoranima Specijalne bolnice i u etno vodnici Srndalje.

Коментари

Популарни постови са овог блога