https://www.kurir.rs/vesti/srbija/4116442/vrnjacka-banja-slavi-1-700-godina-od-proglasenja-vrnjacke-vode-lekovitom

U 2024. VRNJAČKA BANJA SLAVI VELIKI JUBILEJ: 1.700 godina od proglašenja vrnjačke vode zvanično lekovitom! A OVAJ CAR JE VAŽAN!
Jedan od zaštitnih znakova Vrnjačke Banje

PROJEKAT OD NACIONALNOG ZNAČAJA "3,2,1 - SRBIJA!"

U 2024. VRNJAČKA BANJA SLAVI VELIKI JUBILEJ: 1.700 godina od proglašenja vrnjačke vode zvanično lekovitom! A OVAJ CAR JE VAŽAN!

SRBIJA
  21:20h

Ogromno interesovanje domaćih i stranih posetilaca 44. Međunarodnom sajmu turizma, poslovnih ljudi, investitora, hotelijera i ugostitelja vladalo je za potencijale Vrnjačke Banje.

Boban Đurović na štandu Vrnjačke Banje
BOBAN ĐUROVIĆ NA ŠTANDU VRNJAČKE BANJEFOTO: 321 SRBIJA

Kraljica banjskog turizma, kako je nazivaju, tokom sajamskih dana dočekala je više hiljada gostiju na velelepno uređenom štandu, a u toj karnevalskoj atmosferi predstavljen i najveći turistički medijski projekat u poslednjih 30 godina kod nas - projekat od nacionalnog značaja "3,2,1-Srbija!".

I Prljavi inspektor Blaža je uživao u karnevalskoj atmosferi
I PRLJAVI INSPEKTOR BLAŽA JE UŽIVAO U KARNEVALSKOJ ATMOSFERIFOTO: 321 SRBIJA

Domaćini su se potrudili da u najboljem svetlu predstave hotele, banjsko lečilište, panoramski točak, najveći u ovom delu Evrope, jedan od najatraktivnijih regionalnih vodenih parkova „Raj", ali i da pobliže upoznaju javnost sa izgradnjom gondole koja će centar Vrnjačke Banje spojiti sa planinom Goč.

Najveći panoramski točak u regionu
NAJVEĆI PANORAMSKI TOČAK U REGIONUFOTO: KURIR TV

U fokusu projekta od nacionalnog značaja "3,2,1-Srbija!" u predstojećem periodu će se naći najveći jubilej ikada u Vrnjačkoj Banji, ali i regionu, po kome će 2024. ostati upamćena. Navršava se tačno 1.700 godina od kada je vrnjačka voda i zvanično počela da se koristi kao lekovita, a tragove i zapise o ovom banjskom lečilištu, kao i srebrne novčiće kovane o Banji, istoriji u amanet ostavio je i car Konstantin.

Omiljena destinacija poznatih

Vrnjačka Banja je omiljena destinacija poznatim ličnostima, pa je skoro nemoguće prošetati promenadom, a da ne sretnete nekoga od omiljenih likova sa TV ekrana.

Stefan Zdravković Princ na štandu Vrnjačke Banje
STEFAN ZDRAVKOVIĆ PRINC NA ŠTANDU VRNJAČKE BANJEFOTO: 321 SRBIJA

I na sajamskom štandu Vrnjačke Banje bile su brojne poznate face, među kojima i pevač Stefan Zdravković Princ koji slovi za jednog od favorita festivala "Pesma za Evroviziju".

Princ se upravo u Vrnjačkoj Banji pripremao za nastup, a kako kaže biće mu zadovoljstvo da pruži svoj doprinos obeležavanju velikog jubileja Banje koji nas očekuje naredne godine.

Predsednik Aleksandar Vučić je od BObana Đurovića dobio vino na dar
PREDSEDNIK ALEKSANDAR VUČIĆ JE OD BOBANA ĐUROVIĆA DOBIO VINO NA DARFOTO: VRNJAČKE NOVINE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrekao je na otvaranju sajma brojne pohvale na račun rukovodstva Vrnjačke Banje i predsednika opštine Bobana Đurovića, kazavši da Banja može da bude sjajan primer razvoja mnogim opštinama i banjama u Srbiji.

Kurir.rs/321Srbija.rs

Коментари

Популарни постови са овог блога