Napredak u Nišu izgubio od Radničkog sa 3:2

KATASTROFA

Napredak je nastavio svoju crnu seriju. U derbiju centralne Srbije izgubio je od Radničkog u Nišu sa 3:2. Sada je, posle osmog kola, zaseo na samo dno superligaške lestvice.


Čarapani su meč na Čairu započeli fantastično, a završili katastrofalno. Posle samo šest minuta, Kruševljani su vodili sa 2:0 i imali igrača više. Posle faula nad Bojanom Matićem isključen je Jamkam, a slobodan udarac majstorski je izveo Krstić i postigao sjajan pogodak. Matić je, ponovo, bio u akciji, asistirao je Bastajiću, a on je efektno šutirao i duplirao prednost gostujućeg tima. Nepunih pet minuta kasnije slavljenik Bastajić je postao tragičar. Povlačio ga je Nikola Aksentijević, a u želji da mu se otrgne, pogodio je desnog beka domaćih laktom i posle provere u VAR sobi –dobio direktan crveni karton. To je bio početak katastrofe Čarapana, koja je potom usledila.

U jednakom odnosu snaga Meraklije su krenule u ofanzivu i u 28. minutu postigle prvi gol. Posle centaršuta sa leve strane Saša Marjanović je pogodio nebranjeni deo mreže golmana Petrića. Nišlije su imale šansu za izjednačenje u 44. minutu, ali je Napretkov golman uspeo da odbrani. Umalo da se Radničkom obije o glavu taj promašaj - u drugom minutu sudijske nadoknade Mićin je pogodio stativu.

Čarapani su druga dva gola primili iz prekida. Bivši kapiten Čarapana Marjanović je, posle kornera, u 55. minutu izjednačio na 2: 2, a pobedonosni gol je dao Nikola Štulić u 81. minutu i doneo pobedu domaćinu. Katastrofa.

Poslednji je trenutak da Uprava i stručni štab sednu za sto i detaljno izanaliziraju postojeću situaciju, koja je tragična i nepodnošljiva, i donesu odgovarakuće odluke.

Napredak je spao na poslednje mesto, a u sledećem kolu dočekuje Mladost GAT iz Novog Sada.

Ž. M.

Коментари

Популарни постови са овог блога