https://www.kurir.rs/sport/ostali-sportovi/3997091/obrez-organizovao-velicanstveni-docek-za-boksera


VRHUNSKI DOČEK ZA EVROPSKOG BRONZANOG BOKSERA: Obrež organizovao veliku manifestaciju za mladog sportistu
Foto: Opština Varvarin

BOKS

VRHUNSKI DOČEK ZA EVROPSKOG BRONZANOG BOKSERA: Obrež organizovao veliku manifestaciju za mladog sportistu

OSTALI SPORTOVI

U Obrežu je organizovan svečani doček za osvajača bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u boksu za kadete, održanom u turskom gradu Erzurum, Vasilija Đurđevića.

Prema rečima Nikole Petrovića iz Opštinske uprave Varvarin, ovo je istorijski trenutak, kako za Obrež, tako i za celu opštinu Varvarin.

Medalja sa jednog evropskog šampionata i veliki uspeh za mladog boksera pred kojim je tek sjajna karijera. Ovaj trenutak je i obeležen kako i dolikuje, veličanstvenim dočekom za mladog momka iz Obreža, prvaka Srbije u svojoj kategoriji, koji će tek da osvaja ringove i medalje.

Vasilije Đurđević
FOTO: OPŠTINA VARVARIN

Vasilije Đurđević je četrnaestogodišnjak, reprezentativac Srbije i član BK “Jovan Kursula” iz Varvarina, kazao je on. Predsednik BK “Jovan Kursula” Milomir Jančić izrazio je veliko zadovoljstvo istorijskim uspehom na Evropskom prvenstvu i najavio još medalja na narednim prvenstvima.

Vasilije je jedan divan momak, dobar učenik i, iznad svega, odličan sportista. Ovo mu samo daje snage da nastavi još dalje, jer od sledeće godine prelazimo u juniore i moramo mnogo više da radimo. Obrežu zahvaljujem ti se na ovako veličanstvenom dočeku, vaš i naš Vasilije ovo zaslužuje, izjavio je Milomir Jančić.

Prema rečima trenera Viktora Jančića, dela govore više nego reči i dovoljno je videti sve medalje koje je Vasilije zasluženo osvojio svojim trudom. Jančić se zahvalio svima koji su mladom bokseru pružili podršku i verovali u njegu, kao i organizatorima vrhunskog dočeka za uspešnog boksera. Vasilije Đurđević se obratio svojim zemljacima:

Jedno veliko hvala svima koji su prisutni i onima koji su imali želju, a nisu u mogućnosti. Posebno bih se zahvalio mom treneru Milomiru Jančiću i njegovom sinu Viktoru. Potrudiću se da ova medalja bude samo jedna u nizu i da u budućnosti bude što više skupova ovog tipa, obećao bronzani evropski dečak.

Vasilije Đurđević
FOTO: OPŠTINA VARVARIN

Zamenik predsednice opštine Varvarin Dejan Milanović je obećao da će lokalna samouprava uvek podržavati svoje mlade sportiste i stvarati uslove za što bolje uslove za njihovo treniranje i bavljenje sportom.

Drago mi je što vas vidim u ovolikom broju, vas Obrežane, imate čime i da se ponosite, ne samo vi, nego i cela opština. Evo ja ću danas, u svoje lično ime i u ime opštinskog rukovodstva da pozdravim našeg Vasilija, da mu poželim da marljivo radi i dalje, a kako bi postigao još veće i bolje rezultate i da pronosi slavu svog imena, svog sela i svoje opštine.

Naravno, da pohvalim i trenera, jer samo marljivošću i upornošću dolazi se do ovakvih rezultata, irekao je zamenik šefice lokalne samouprave. Učešće na prvenstvu Evrope za kadete Đurđević je započeo pobedom u meču sa reprezentativcem Rumunije Markom Andrejom Joanom, rezultatom 5:0, a zatim je, istim rezultatom, u pohodu na medalju savladao i Tornike Danelia, predstavnika reprezentacije Gruzije i osvojip bronzu, koja sija kao zlato.

Vasilije Đurđević
FOTO: OPŠTINA VARVARIN

(Ž.M.)

Коментари

Популарни постови са овог блога