https://www.kurir.rs/zabava/kultura/3942515/zbucini-dani-od-20-do-26-juna-u-aleksandrovcu

ORGANIZACIONI ODBOR UTVRDIO TERMIN TRADICIONALNE MANIFESTACIJE: Bucini DANI od 20. do 26. juna u Aleksandrovcu
Foto: Ž. M.

ODLUČENO

ORGANIZACIONI ODBOR UTVRDIO TERMIN TRADICIONALNE MANIFESTACIJE: Bucini DANI od 20. do 26. juna u Aleksandrovcu

KULTURA

Organizacioni odbor, predsedavao predsednik opštine Aleksandrovac dr Mirko Mihajlović, odlučio je danas da se, sedmi po redu, tradicionalni pozorišni Festival „Bucini dani 2022“ održi od 20. do 26. juna.

Aleksandrovac
FOTO: Ž. M.

Organizacioni odbor je imenovao više komisija koje će raditi organizaciju i promociju manifestacije. Za direktora Festivala imenovana je glumica Jelena Stajkovac.

Manifestacija će se održati u Domu kulture, koji nosi ime istaknutog srpskog književnika i kulturnog poslenika Milosava Buce Mirkovića, koji je rođen u Aleksandrovcu, na Vidovdan 1932. godine, a preminuo u Beogradu 22. septembra 2013. u svojoj 81. godini.

Ljubiša Đidić o Milosavu Buci Mirkoviću:

BARD

- U dušama srpskih gradova koje je opevao, njegova Župa, njegova Okeanija, kao zavičajna Biblija, izgubila je svog barda i najlepšu lautu izrezbarenu od vinogradskog čokota na koji se dionizijski oglašavao do poslednjeg daha. Pola veka plodio je srpsku kulturu. Iza njegovih kritičarskih oranica ostaće brazde za najlepše seme, kako naše savremene književne misli, tako i svega onoga u čemu je baština jednoga života, kakav je bio Bucin, koji predstavlja ostavštinu za budućnost. U voljenoj Župi sebi je već podigao spomenik za života - rekao je kruševački pesnik.

Aleksandrovac
FOTO: Ž. M.

(Kurir.rs/Ž.M.)

Коментари

Популарни постови са овог блога