https://www.kurir.rs/vesti/srbija/3943213/asfaltiranje-puta-u-boljevcu

INVESTICIJA VREDNA 25 MILIONA DINARA: Završeno asfaltiranje puta u selu Boljevac
Foto: Kurir.rs/Ž.M.

RAZVOJ

INVESTICIJA VREDNA 25 MILIONA DINARA: Završeno asfaltiranje puta u selu Boljevac

SRBIJA

Povodom završetka asfaltiranja puta u selu Boljevac, u ovom podjastrebačkom selu organizovano je veliko slavlje. Najudaljenije selo na teritoriji grada Kruševca, koje se nalazi na tromeđi sa opštinama Aleksinac i Prokuplje, ima oko četrdesetak aktivnih domaćinstava, a ranije je imalo blizu 70 sa oko 300 stanovnika. Do velikog pada u razvoju većeg broja sela u dolini Ribarske Reke došlo je u šezdesetim godinama prošlog veka kada je raspuštena opština Veliki Šiljegovac. Mnogo meštana se iselilo u Kruševac, Aleksinac, Niš i Beograd, jer nije bilo ekonomskih uslova za prosperitet, a tadašnja vlast nije brinula o selu, komunalnoj infrastrukturi i razvoju poljoprivrede, kao glavnoj delatnosti stanovništav u ovom kraju.

asfaltiranje puta, Boljevac
FOTO: KURIR.RS/Ž.M.

Delegacija Grada obišla je selo Boljevac i druga mesta u Mesnoj zajednici Ribare. Gradonačelnica Jasmina Palurović, predsednik Skupštine Predrag Vukićević, zamenik gradonačelnika Aleksandar Jovanović, glavni gradski urbanista Vojkan Tutulić, zamenik načelnika Gradske uprave Vesna Anđelić i šef Službe mesnih zajednica Goran Milić razgovarali su sa meštanima i uverili se u zadovoljstvo zbog realizacije višedecenijskog sna o dolasku asfalta. Takođe, informisali su se i o potrebama sela Boljevac kao prioritet za naredni period.

asfaltiranje puta, Boljevac
FOTO: KURIR.RS/Ž.M.

-U MZ Ribare radi se prema usvojem planu i Programu razvoja, a na asfaltiranje puta u dužini od 2,5km Boljevčani su čekali čak 50 godina. Na ovom potezu, planom je obuhvaćeno i realizovano i asfaltiranje puta prema crkvi u Grevcima (dužina 300 m) puta u naselju Samar (650 m) i kraća deonica puta Agatonovići – Mladenovići (dužina 140 m).

Ukupna vrednost svih ovih radova premašuje 25 miliona dinara iz gradskog budžeta, a izvođač radova je preduzeće Kruševac put. U Mesnoj zajednici Ribare preostaje i asfaltiranje puta u Zubovcu u dužini od 1.500 metara, koje fiansiraju JP Putevi Srbije“, kaže Jasmina Palurović, gradonačelnica Kruševca.

1 / 5 FOTO: KURIR.RS/Ž.M.

Predstavnici Gradske upravea posetili su i četvororazredno područno odeljenje osnovne škole „Velizar Stanković Korčagin“ (iz Velikog Šiljegovca), koje trenutno pohađa šest školaraca, a nekada je bilo više od 30. U razgovoru sa meštanima Boljevca dogovoreni su radovi i o uređenju dvorišta i ograde, a bilo je reči i o eventualnom uvođenju linije lokalnog autobuskog prevoza preko AD “Jugoprevoz Kruševac”, na relaciji od oko 40 km.

(Kurir.rs/Ž.M.)

Коментари

Популарни постови са овог блога