Kolo srpskih sestara Kruševca u akciji

BROJNE  HUMANITARNE  AKTIVNOSTI

Kao i godinama unazad Kolo srpskih sestara Kruševca je praznično darivanje započelo obilaskom Doma za decu bez roditeljskog staranja ,,Jefimija" i Gerontološkog centra u Kruševcu.

-Nakon dvogodišnje sprečenosti da se zbog korone sa njihovim štićenicima družimo, ovoga puta na obostranu radost susret se dogodio. Divna razmena pozitivne energije, praznične radosti, pažnje i Vaskršnjih lepih želja. Bilo je stvarno divno! Svi su bili oduševljeni lepotom ukrašenih jaja naših članica, ali i znakom pažnje koja im je ukazana. Veliku subotu obeležile smo tradicionim prikupljanjem jaja. Preko 450 komada ukrasile su i darovale naše vredne članice, kaže Snežana Stajković, predsednica Kola ssrpskih sestara Kruševca.

Jedan deo vaskršnjih jaja darivan je mališanima, učesnicima Vaskršnje radionice farbanja jaja u porti crkve Sv. Đorđa koja je, sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa kruševačkog gospodina Davida, prvi put organizovana. Ova duhovno - kulturna radionica je okupila stotinak dečaka i devojčica, koji su na najlepši način, svojom kreativnošću dali dopriinost proslavi Vaskrsa.

Priča o porodici Sanje Jović iz Velikog Krušinca, (nastanila se u Boljevcu), koju pomaže Kolo srpskih sestara, već dva puta je izašla u časopisu ,,Svetosavsko zvonce".

Prema rečima predsednice KSS, ljudi velikog srca su se odazvali i lično, u paketima prehrane i garderobe, ali i novčanom pomoći, preko računa Kola srpskih sestara, olakšali su donekle životnu svakodnevicu samohranoj majci i njenim devojčicama Teodori (10), Tamari (9) i Tijani (4).

-Nakon što su im, u skladu sa njihovim potrebama i željama, kupljene i dopremljene potrebne namirnice, isto je urađeno i na Veliki petak, uoči Vaskrsa. Sa željom da praznični dani i u njihovom domu budu dani blagostanja i radosti, nabavile smo i dostavile im osnovne životne namirnice, slatkiše i higijenska sredstva. Zahvaljujući našoj dragoj Dragani Cvetković i njenoj sestri Nini, Sanja i devojčice dobile su bračni krevet sa dušekom, ističe čelnica ovog dobrotvornog udruženja.

Ž. M.

 

Коментари

Популарни постови са овог блога