Trajal obeležio 133 godine postojanja i uspešnog rada

REKORDNA PROIZVODNJA I PRODAJA OD 50 MILIONA EVRA, A PODELJENO SU I  153  NOVA UGOVORA O RADU

Trajal Korporacija proslavila 133 godine postojanja i uspešnog rada, podelila 153 ugovora o radu i nagradila 11 kompanija, ustanova i pojedinaca.


Na svečanoj akademiji, u Domu kulture Trajala, povodom 133 godina postojanja i uspešnog rada priređen je kulturno umetnički program i prikazan dokumentarni film o istorijatu najstarije kruševačke kompanije.

-Kamen temeljac za Barutanu “Obilićevo” postavljen je 1889. godine, a firma je u svojoj istoriji prolazila kroz mnoge burne periode. Ovaj kruševački  Feniks se tri puta rađao iz pepela - posle dva svetska rata i raskidom privatizacije.

Prošla 2021. godina je bila najuspešnija poslovna godina u istoriji „Trajala“, proizveli smo i prodali robe za više od 50 miliona evra, na današnji dan nema više bankarskih kredita, hipoteka i zaloga, a ima novih 153 radna mesta. Korporacija sada broji 1.242 radnika, a među novozaposlenima je  77 žena i 76 muškaraca, jer smo brinuli i o rodnoj ravnopravnosti, istakao je generalni direktor Trajal Koporacije Miloš Nenezić.


Nenezić je podsetio da su, 2003. i 2013. bile kritične godine zbog pretnje stečajem, a da je januara 2014. godine počeo program oporavka i revitalizacije.

- Imali smo dugovanja od oko 109 miliona evra, koja je napravio vlasnik iz Bugarske, izgubljene sve dozvole i sertifikate, a sva imovina je bila založena i pod hipotekom. Danas uspešno rade četiri fabrike, pretprošle godine je otvorena nova proizvodnja “Obilićevo” na Jasikovcu, a kompletno je preuređeno Izletište Jastrebac, gde uspešno rade dve vile i drugi brojni sadržaji. Imamo viziju, snagu i volju, pa će naši rezultati biti još veći i impresiviji, obećao je Miloš Nenezić.


Čelnik Trajala uručio priznanja zaslućnim institucijama i pojedincima koji su najviše doprineli uspehu kompanije u prethodnih godinu dana i to: Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, gradskom sektoru Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektoru za vanredne situacije MUP-a Srbije, Službi za katastar nepokretnosti Kruševac, Republičkom hidrometeorološkom zavodu, Nikomu iz Kragujevca, Guma centru iz Petrovca na Mlavi, kompaniji „Pro Tyre International“ iz Beograda, Promistu iz Novog Sada i Vladiki kruševačkom dr Davidu Peroviću.

Predsednik Samostalnog sindikata Trajala Milosav Vukojičić se, na vrlo emotivan način, zahvalio menadžmentu što je spasilo firmu stečaja i obezbedio joj prosperitet, a njegovom čelniku je uručio priznanje ove radničke organizacije.

Ž. Milenković

 

Коментари

Популарни постови са овог блога