Socijalno ekonomski savet Srbije zasedao u Kruševcu

USVOJENA TRI VAŽNA ZAKLJUČKA O RADU  KOD  KUĆE  I  O SPORTU  I  FIZIČKOJ  KULTURI

U Trajal korporaciji u Kruševcu održane su sednice Predsedništva Unije poslodavaca Srbije i Socijalno ekonomskog saveta Srbije, kojima je predsedavao Miloš Nenezić, generalni direktor ove firme.


Socijalno ekonomski savet Srbije postoji 20 godina, a u Kruševcu je zasedao tri puta. Do sada je održano 111 sednica, ovo je poslednja kojom je predsedavao Miloš Nenezić, direktor Trajal korporacije, a dužnost predsednika je sada preuzela dr Darija Misić Tepavčević, ministarka za rad, socijalna i boračka pitanja. Sednici je prisustvovao i Ljubisav Orbović, predsednik Samostalnog sindikata Srbije.

            Na sednici Saveta usvojena su tri bitna zaključka. Predloženo je Vladi Srbije usvajanje zakonodavnog okvira za rad van sedišta firme, tzv rad od kuće, a na inicijativu Unije poslodavaca Srbije. Druga dva zaključka odnose se na sport i fizičku kulturu. Prvi je zahtev da se donese Kodeks o sportu, u cilju suzbijanja nasilja u sportu, koje ma velike posledice na celokupno društvo, a posebno na mlade. Drugi zaključak se odnosi na veće učešće mladih u fizičkom vaspitanju i obrazovanju, a posebno u školama i visokoškolskim institucijama.


Predloge Unije poslodavaca Srbije na sednici Socijalno ekonomskog saveta podržao je i Ljubisav Orbović, predsednik Samostalnog sindikata Srbije, ističući važnost donošenja zakonodavnog okvira za rad od kuće. Prema njegovim rečima, to pitanje treba što pre da se reši, jer je od velikog značaja za radnike, ali i za poslodavce. Regulisanje socijalnih i ekonomskih prava zaposlenih je od vitalnog značaja, a benefit preduzetnika je povećanje profita i lakša organizacija rada, a neće brinuti o uslovima rada zaposlenih.


Miloš Nenezić, generalni direktor Trajal korporacije, je izrazio veliko zadovoljstvo što je Socijalno ekonomski savet Srbije do sada tri puta zasedao u Kruševcu i to u godinama velikih jubileja Kruševca (650 godina srpske srednjevekovne prestonice Kneza Lazara) i ove kompanije koja ove godine beleži 133 godine postojanja i uspešnig rada.

Od 10. aprila nova predsednica Socijalno ekonomskog saveta Srbije biće ministarka u Vladi dr Darija Kisić Tepavčević.

Ž. M.

Коментари

Популарни постови са овог блога