Prijateljska utakmica Napredak – Radnički (Niš) odigrana u Kruševcu

MILINKOVIĆ STARTOVAO POBEDOM

Pod dirigentskom palicom novog šefa stručnog štaba Zorana Milinkovića, Napredak je danas u prijateljskom susretu pobedio komšije – Radnički iz Niša sa 1:0. Za domaćina nije igrao najbolji igrač i kapiten tima Saša Marjanivić.


Jedini i pobedonisni gol Čarapani su postigli u 22. minutu. Kojčić, koji se našao u kaznenom prostoru gostiju je spustio loptu glavom Melunoviću, a najveće zimsko pojačanje je iz neposredne blizine pogodilo u nebranjeni deo Dujmovićeve mreže.

Utakmica je bila fer, prava prijateljska, pa nije bilo mnogo uzbuđenja i pravih šansi. U osmom minutu Napredak je mogao da povede, ali je Đorđe Jovanović oklevao da uputi udarac, posle odlične asistencije Đuričkovića, odbrana Radničkog se konsolidovala i šansa je otišla u nepovrat. Vasiljević je samo jednom bio u situaciji da interveniše, jer je u samom finišu prvog poluvremena visoki Jankam bio u izglednoj šansi, ali nije uspeo da postigne gol.

U drugom poluvremenu treneri su izveli na teren nove postave, a na prvu šansu se čekalo do 72. minuta, kada je Bačanin mogao da  duplira prednost domaćina. Dva minuta kasnije Napredak je imao solidnu priliku, dobro je šutirao mladi Kotlajić, ali je Drobnjak ostao nesavladan. Meraklije su mogle da izjednače u 78. minutu, ali je Savić imao sreću. Adamović je uputio loptu za Tomića, ali se Kočić vratio na vreme, uklizao i gosti su dobili samo korner.

NAPREDAK – RADNIČKI (N) 1:0 (1:0)

Sudija: Đorđe Anđelković (Kruševac). Strelac: Melunović u 22. Žuti kartoni: Kočić (Napredak), Jankam (Radnički).

NAPREDAK: Vasiljević, Todorović, Kojčić, Kerkez, Spremo, Rašković, Krstić, Stevanović, Đuričković, Đ.Jovanović, Melunović. Igrali su još: Savić, Mršić, Projić, Milovanović, Ivanić, Kočić, Mladenović, Džugurdić, Kunić, Bačanin, Kotlajić.

RADNIČKI: Dujmović, Mlađović, Vujadinović, Savić, Aksentijević, Jankam, Kovačević, Mićubići, Jovanović, Mesarović, Kasalica. Igrali su još: Drobnjak, Stanković, Jovičić, Bogdanović, Ćirković, Bjeličić, Adamović, Tomić, Pavlov, Živojinović, Štulić, Marković, Dušanić.

Ž. M.

Коментари

Популарни постови са овог блога