Napredak na svom terenu odigrao nerešeno sa ekipom TSC iz Bačke Topole

ČARAPANI SA DESET IGRAČA IZBORILI REMI

Napredak je danas na svom terenu odigrao 2:2 sa ekipom TSC iz Bačke Topole i to sa deset igrača, a očekivala se pobeda u borbi za Evropu. Ponovila se situacija iz prethodnog kola, kada su Čarapani u Surdulici, protiv Radnika, odigrali nerešeno sa igračem manje.



 Napredak je dobro započeo današnju utakmicu sa ekipom TSC, u 25. minutu kapiten Saša Marjanović je postagao efektan gol, posle katastrofalne greške  gostujućeg igrača u svom kaznenom prostoru. Stefan Jovanović je, kasnije,  dobio drugi žuti karton i ostavio svoje saigrače  na cedilu. U pokušaju da spreči kontranapad gostiju, Napretkov bek je oborio Banjca pocrveneo i morao pre vremena da napusti utakmicu.

Ohrabren ovim “poklonom” Kruševljana, TSC je nekoliko puta vrlo opasno ugrožavao gol domaćina. Sa jurišima Bačvani su nastavili i u drugom poluvremenu i već u 52. minutu su uspeli da poravnaju rezultat. Banjac je pravio mnogo problema Napretkovoj odbrani, pa je posle duplog pasa sa Ratkovim, matirao Vasiljevića, a potpuni preokret gosti su napravili u 67. minutu, kada je Petrović savladao Napretkovog golmana.

U gubitničkoj poziciji, a pred svojim navijačima, Čarapani su krenuli na sve ili ništa i to u poslednjih 15 minuta utakmice. Totalna ofanziva urodila je plodom. Posle asistencije Mršića, Kerkez je bio u dobroj poziciji, ali nije uspeo da poentira. U toj šansi bilo je i kontakta sa Petrovićem, ali sudija Stojanović nije pokazao na belu tačku.

Da sreća hrabre prati pokazalo se još jednom. U 90. minutu Napredak je napravio dobru priliku za izjednačenje. Spremo je poslužio Marjanovića, koji je odlično centrirao, a Džugurdić se samo poklonio i glavom poslao loptu u nebranjeni deo mreže i tako spasio svoj tim poraza i ostavio u borbi za Evropu.

Kapiten Saša Marjanović  je odigrao kapitenski, sa golom i asistencijom, bio je najbolji igrač Napretka i pokazao mlađim saigračima kako se treba boriti za svoj tim.

Ž. M.

Коментари

Популарни постови са овог блога